CORUL

EVANGHELIA PRIN MUZICĂ...
Corul Evanghelic s-a născut din pasiunea unui grup de tineri creștini de a-L glorifica pe Dumnezeu și de a proclama Numele Său prin muzică.
La începutul anilor ‘90, mai mulți tineri din Biserica Evanghelică Română s-au unit cu scopul de a susține muzical lucrările publice ale bisericii din care făceau parte. Corul format atunci a fost condus de Delia Florescu și mai târziu de Emilian Cristescu.
Corul Evanghelic a abordat un repertoriu divers și o gamă largă de stiluri muzicale, de la baroc și imnuri tradiționale, până la spirituals și piese contemporane, condus fiind de Emanuel Bălăceanu începând cu anul 2000. Compozițiile românești alternează cu piese din repertoriul internațional, interpretate preponderent în limba română, selecțiile Corului având în centrul preocupării transmiterea mesajului Veștii Bune a împăcării oamenilor cu Dumnezeu prin jertfa Domnului Isus Hristos.
Lucrările muzicale interpretate s-au adresat în aceeași măsură credincioșilor, fiind un motiv de încurajare şi întărire spirituală.
 - CLICK AICI PENTRU DETALII

.
Începând cu anul 2002, Corului i s-a alăturat Orchestra Evanghelic, formată din studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București. A urmat o serie de proiecte corale și coral-orchestrale,precum: „Călătoria Creștinului” (2003), "Ai fost răstignit" (2004, CD în 2007), „O noapte sfântă”, „Dar din glorii” (CD în 2010) și „Cântări de Nicolae Moldoveanu - Vrednic e Mielul!” (CD în 2014), proiecte aranjate și orchestrate de Emanuel Bălăceanu.
În august 2018 Corul și Orchestra Evanghelic au înregistrat prezenta versiune a cantatei „Călătoria Creștinului”.

 - CLICK AICI PENTRU DETALII
Emanuel Bălăceanu (n. 1981, Bacău), dirijor, compozitor și aranjor, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București la specializările Dirijat de Cor Academic (licență) și Dirijat de Orchestră (licență și master). Și-a încheiat studiile de doctorat în dirijat în anul 2018, în cadrul aceleiași Universități.
Începând cu anul 2000, a dirijat Corul Evanghelic, aranjând și orchestrând piesele interpretate atât în concerte, cât și pe albumele audio.
Din 2014 predă dirijat și ansamblu coral în cadrul Departamentului de Muzică al Universității Emanuel din Oradea, continuând să lucreze cu Corul și Orchestra Evanghelic ca dirijor colaborator.
Este căsătorit cu Alina și au împreună 3 copii. Ca familie, împărtășesc viziunea de a investi în formarea de tineri muzicieni purtători ai Evangheliei lui Isus Hristos prin viață și muzică, și de a contribui la îmbogățirea și promovarea repertoriului evanghelic românesc.

DE CE COR ?

  • 1
    Cântând împreună manifestăm unitatea in diversitate. Fiecare voce își are rolul și locul ei, aducându-și aportul într-un sunet unic al cuvântului, al armoniei și al întregii partituri.
  • 2
    Dorim ca ceea ce am primit să punem împreună, pentru a oferi împreună. „Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim ce Îți aducem.” (1 Cronici 29:14).
  • 3
    Aportul fiecăruia la re-crearea aceleiași muzici ne aduce împreună în părtășie unii cu alții.

IMPRESII IN TIMP

"Privind în urmă, la perioada de când am intrat în cor până în prezent, observ cu bucurie o schimbare importantă, ce îmi va influenţa in totalitate viitorul muzical: am învăţat să mă gândesc mai profund la ceea ce cânt, la mesajul pe care, atât cuvintele cât şi muzica, mi-l transmit într-o deplină armonie!”
Elisei Ștefănescu, Tenor
"Pentru mine, Corul Evanghelic înseamnă oportunitatea ca impreună cu tineri de vârsta mea, să formez un "buchet" frumos pentru Domnul nostru. Frumusețea acestui "buchet" este dată de muzica insuflată de EL, prin noi."
Andrei Ologeanu, Tenor
"Şi cei ce cântă şi cei ce joacă strigă: „Toate izvoarele mele sunt în Tine.”
Să-L am pe El ca temă a cântecului meu de la cea dintâi pagină a repertoriului, până la cea din urmă…aceasta este una dintre minunile pe care le-am trăit în ultimii 5 ani, alături de Corul Evanghelic. Am fost binecuvântată în tot acest timp prin cântări și prin cei alături de care le-am cântat, indiferent dacă ne aflam pe holul unui spital, în mașini, în drumul de întoarcere de la vreo evanghelizare sau pe o scenă frumos aranjată.
Am primit și continui să primesc mult har prin acest grup, iar rugăciunea mea este ca, prin orice facem, să ducem mai departe Numele Lui, al Celui ce este Vrednic!"
Ani Bălăceanu, Alto
"Îi mulțumesc Domnului că m-a adus în acest grup, cu care împărtășesc plăcerea de a-I da slavă și pentru prieteniile bune și curate pe care le-am descoperit. Aici am experimentat încă odată, și mai puternic, versetul din Matei 18: 19. Afectată fiind de suferința temporară a mamei, dar cu ei îmbărbătându-mă și susținându-mă în rugaciune, Domnul ne-a ascultat mijlocirile și mama s-a însănătoșit în scurt timp. Nu suntem doar un cor, suntem frați, prieteni și mă bucur că sunt aici."
Sabina Ene, Sopran