TOTI SA FIE UNA

Inspirată din rugăciunea Domnului Isus din Evanghelia după Ioan, capitolul 17, piesa “Toţi să fie una” a fost compusă de Emanuel Bălăceanu în anul 2007. Pentru corul nostru piesa este o mărturie specială a credincioşiei lui Dumnezeu şi a mijlocirii Lui nepreţuite pentru protecţia şi unitatea credincioşilor ce reprezintă Biserica, Trupul Său.

Construcţia piesei urmăreşte firul Rugăciunii, căutând să redea intimitatea şi intesitatea trăirilor care însoţesc adevărurile exprimate.
Mesajul aduce în lumină realităţi divine de maximă semnificaţie ce străbat secolele de creştinism până azi: Hristos ca Mijlocitor, protecţia deplină a copiilor lui Dumnezeu, centralitatea Cuvântului ca mijloc de sfinţire, unitatea credincioşilor ca expresie a unităţii divine şi ca mărturie în lume a lucrării lui Hristos. Rugaciunea Lui devine rugaciunea noastră, astfel că strofa a doua invocă astăzi, în aceiaşi termeni, protecţia şi sfinţirea celor câştigaţi de El.

Ne bucurăm de apariţia partiturii la Editura Jubilate şi mulţumim pe această cale echipei Jubilate pentru efortul depus şi pasiunea cu care fac orice lucrare! Partitura poate fi comandată AICI..