CORUL

EVANGHELIA PRIN MUZICĂ...
Corul Evanghelic s-a născut ca urmare a dorinței unui grup de tineri creștini de a-L glorifica pe Dumnezeu și de a proclama Numele Său prin muzică.

Rădăcinile lucrării noastre corale se întind cu mai bine de optsprezece ani în urmă, când mai mulți tineri din Biserica Evanghelică Română s-au unit cu scopul de a susține muzical lucrările publice ale bisericii din care făceau parte. Începuturile slabe au fost binecuvântate de Dumnezeu. Tinerii creștini au fost devotați lucrării corale, pe atunci conduse de Delia Florescu și mai târziu de Emilian Cristescu.
Corul Evanghelic a abordat un repertoriu vast și o gamă largă de stiluri muzicale, de la baroc și imnuri tradiționale, până la spiritual și piese de închinare contemporane, condus fiind de Emanuel Bălăceanu începând cu anul 2000. Compozițiile românești alternează cu piese din repertoriul internațional, interpretate preponderent în limba română, având ca scop păstrarea nealterată a mesajul central transmis inimii ascultătorului: vestea bună a împăcării cu Dumnezeu prin jertfa Domnului Isus Hristos.
 - CLICK AICI PENTRU DETALII
LUCRĂRILE MUZICALE
Începând cu anul 2002, corului i s-a alăturat un grup de tineri instrumentiști creștini din Universitatea Națională de Muzică și din liceele de profil. La scurt timp au apărut proiecte muzical-simfonice ale corului precum: „Călătoria Creștinului”, colaj muzical după cartea omonimă a lui John Bunyan; proiectele „O noapte sfântă” și „Dar din glorii”, concerte cu ocazia sărbătoririi nașterii Mântuitorului, precum și concerte care au avut ca tematică, patimile, jertfirea, moartea și Învierea Domnului Isus Hristos, prezentate în cantata "Ai fost răstignit".

Lucrările muzicale interpretate s-au adresat în aceeași măsură credincioșilor, fiind un motiv de încurajare şi întărire spirituală. În cadrul bisericii am început promovarea unor lucrări muzicale creştine româneşti de o valoare spirituală deosebită, precum compoziţiile lui Nicolae Moldoveanu, concomitent cu adaptarea fidelă a unor lucrări creştine de prestigiu internaţional şi de un profund impact spiritual, dăinuind peste secole.
 - CLICK AICI PENTRU DETALII
Emanuel Bălăceanu a absolvit Universitatea Națională de muzică din București ca dirijor de cor și de orchestră.
Începând cu anul 2000, Emanuel coordonează activitățile muzicale ale Corului Evanghelic în concerte, înregistrări, tabere muzicale, contribuind totodată la conducerea muzicală a Corului în serviciile Bisericii.
Slujeste împreună cu soția sa, Alina - pianistă și muzicolog. Sunt casatoriti din 2005 și au trei copii.

DE CE COR ?

  • 1
    Cântând împreună manifestăm unitatea in diversitate. Fiecare voce își are rolul și culoarea ei aducându-și aportul într-un suflu bogat și divers al acordului, cuvântului, stării finale.
  • 2
    Dorim ca ceea ce am primit să punem împreună, pentru a oferi împreună.
  • 3
    Aportul fiecăruia la crearea aceleiași muzici ne aduce împreună în părtășie cu Domnul Hristos și unii cu alții.

IMPRESII IN TIMP

"Privind în urmă, la perioada de când am intrat în cor până în prezent, observ cu bucurie o schimbare importantă, ce îmi va influenţa in totalitate viitorul muzical: am învăţat să mă gândesc mai profund la ceea ce cânt, la mesajul pe care, atât cuvintele cât şi muzica, mi-l transmit într-o deplină armonie!”
Elisei Ștefănescu, Tenor
"Pentru mine, Corul Evanghelic înseamnă oportunitatea ca impreună cu tineri de vârsta mea, să formez un "buchet" frumos pentru Domnul nostru. Frumusețea acestui "buchet" este dată de muzica insuflată de EL, prin noi."
Andrei Ologeanu, Tenor
"Şi cei ce cântă şi cei ce joacă strigă: „Toate izvoarele mele sunt în Tine.”
Să-L am pe El ca temă a cântecului meu de la cea dintâi pagină a repertoriului, până la cea din urmă…aceasta este una dintre minunile pe care le-am trăit în ultimii 5 ani, alături de Corul Evanghelic. Am fost binecuvântată în tot acest timp prin cântări și prin cei alături de care le-am cântat, indiferent dacă ne aflam pe holul unui spital, în mașini, în drumul de întoarcere de la vreo evanghelizare sau pe o scenă frumos aranjată.
Am primit și continui să primesc mult har prin acest grup, iar rugăciunea mea este ca, prin orice facem, să ducem mai departe Numele Lui, al Celui ce este Vrednic!"
Ani Bălăceanu, Alto
"Îi mulțumesc Domnului că m-a adus în acest grup, cu care împărtășesc plăcerea de a-I da slavă și pentru prieteniile bune și curate pe care le-am descoperit. Aici am experimentat încă odată, și mai puternic, versetul din Matei 18: 19. Afectată fiind de suferința temporară a mamei, dar cu ei îmbărbătându-mă și susținându-mă în rugaciune, Domnul ne-a ascultat mijlocirile și mama s-a însănătoșit în scurt timp. Nu suntem doar un cor, suntem frați, prieteni și mă bucur că sunt aici."
Sabina Ene, Sopran